Het wachten is eindelijk voorbij!

maandag, 17 februari 2014

Boeing 777

Inmiddels ben ik ruim 4 jaar verder sinds ik mijn opleiding aan de KLS heb afgerond. Heb me prima vermaakt in die tijd, maar nu is het tijd voor het serieuzere werk! Na 3,5 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij Easy Systems, 140.000 kilometer met de lease-auto heb geklokt, 4 profchecks met goed gevolg heb doorstaan, een klein kapitaal heb uitgegeven aan trainingen in de B737 simulator bij Pilots4Pilots en een prachtige bruiloft in Vietnam achter de rug heb, is het 10 maart 2014 eindelijk de dag dat ik in dienst kom als ‘Second Officer B777’ bij KLM! Lees de rest van dit bericht »

Één jaar later

zaterdag, 25 december 2010

Inmiddels zijn we ruim 1 jaar verder na mijn laatste bericht op deze site. In die tussentijd is er een hoop gebeurd, maar veel niet KLM gerelateerd. Maar als eerste kan ik vertellen dat ik in maart mijn COVA gesprek heb gehad bij de KLM. Resultaat: Aangenomen (moet me nog wel een keertje bewijzen in de Boeing 737 simulator, maar dat is geen probleem!). Het was echt een hele spannende dag! Een dag die mijn toekomst zou bepalen. Middels dit gesprek en mijn school resultaten, bepalen ze bij de KLM of ik ‘goed genoeg’ ben om daar te mogen werken. Lees de rest van dit bericht »

Ayatollah

zaterdag, 19 december 2009

Gisteren was het zover! De grote dag, mijn laatste dag als ‘KLS-er’, het examen op de Boeing 737-800. Om 15:45 moesten we ons melden, maar Huip en ik waren al een uurtje eerder op Schiphol-oost aanwezig. Nog even de memory-items voor de laatste keer doorlezen, kopje koffie erbij en wachten op onze examinator. De zenuwen vielen nog reuze mee, mede door de fijne, relaxte sfeer die op schiphol heerst. Je wordt gewoon behandeld als collega’s, en dat is erg fijn! Even later kwam de examinator ons ophalen. Even voorgesteld, leek een hele aardige en relaxte kerel. Nog wat drinken gepakt en naar de briefing ruimte gelopen. Lees de rest van dit bericht »

Mooie foto van de Baron

dinsdag, 08 december 2009

Gisteren kreeg ik een link doorgestuurd naar een foto op Airliners.net met de vraag of ik dat was… Ik natuurlijk zeer nieuwsgierig op de link geklikt, en inderdaad, een schitterende foto van de PH-BYA met mij achter ‘het stuur’. We vlogen tijdens het Baron traject het meest op deze kist. Deze foto is gemaakt tijdens het terug taxiën naar de school, nadat we de kist hadden volgetankt. Het was een beetje regenachtig die dag, maar dat maakt deze foto alleen maar mooier! Met dank aan Daan Krans die de foto heeft gemaakt, en John die mij hierop heeft geattendeerd.

Boeing 737-800

zaterdag, 05 december 2009

Zo, na een lange tijd stilte eindelijk weer een update van mijn kant. Het traject met de Baron is inmiddels succesvol afgerond! Het examen op de Baron ging goed, behalve 1 onderdeel, het ‘limited panel’ vliegen. De instructeur plakt dan alle instrumenten af, behalve het magnetische compas, hoogtemeter, verticale snelheidsmeter en bocht coordinator. Tijdens de training ging dit prima, maar tijdens het examen was het helaas niet helemaal binnen de limieten. Het was erg bewolkt die dag, en met die oefening vlogen we net door een dikke wolk waardoor we flink heen en weer geschud werden… Deze condities was ik tijdens de training niet tegengekomen helaas. Maar goed, de volgende dag mocht ik het over doen, en toen was alles wel prima binnen de limieten, en was het Baron traject afgerond! Op naar de Boeing 737! Lees de rest van dit bericht »

De Baron en Noorwegen!

donderdag, 17 september 2009

Tijd voor een update! Er is in de afgelopen weken weer erg veel gebeurd. Inmiddels ben ik geslaagd op de FNPT II, en ben ik begonnen op de Beechcraft Baron, een klein vliegtuigje met 2 enorme motoren! 2 weken geleden heb ik mijn eerste vlucht gehad, en ondertussen ben ik met mijn crew ook al op Nightstop geweest. Dan vlieg je naar een leuke bestemming, blijf je daar over, en vlieg je de volgende dag terug. Lees de rest van dit bericht »

FNPT II

woensdag, 26 augustus 2009

Zo, het is alweer een tijdje geleden sinds mijn laatste bericht! In de tussentijd heb ik lekker 5 weken vrij gehad, om daarna weer naar school te gaan voor 2 weken ‘grondschool’. Tijdens deze 2 weken hebben we theorie gehad over de specifieke eigenschappen van de Beechcraft Baron, het 2 motorige vliegtuig waar we in Eelde mee gaan vliegen. Lees de rest van dit bericht »

Wings!

zondag, 14 juni 2009

Afgelopen dinsdag was het eindelijk zover. Na 3 maanden VFR vliegen op de Archer en 2 maanden IFR op de arrow, was het eindelijk tijd voor mijn laatste examen, de CPL checkride. Voordat ik mijn laatste examen mocht vliegen, moest ik eerst weer 3 beurtjes vliegen op zicht (tijdens het IFR traject mocht ik niet naar buiten kijken). De eerste 2 beurtjes heb ik zaterdag gevlogen, ik moest een stuk navigeren en voor de rest voornamelijk verschillende landingen geoefend. Maandag heb ik het 3e beurtje gevlogen. Dit keer wat airwork (stalls enzo) geoefend en weer wat landingen. Toen ik terug kwam stond ik al op het rooster voor de volgende dag. Ik mocht om 7:30 mijn examenvlucht beginnen. Lees de rest van dit bericht »

IFR examen gehaald!

donderdag, 04 juni 2009

Vanmorgen om 05:00 moest ik op school aanwezig zijn om te beginnen met de zogenaamde pre-briefing van de vlucht van vandaag: D29, IFR examen. Ik was om 04:00 al op school om de benodigde documenten, zoals het weer, gewicht en brandstof berekeningen en navigatielog voor te bereiden.  Om 05:00 begonnen we met het bespreken van het weer, en kreeg ik het eerste gedeelte van mijn modelinge overhoring. Lees de rest van dit bericht »

Vertraging

zaterdag, 23 mei 2009

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gemerkt, heb ik enige vertraging opgelopen. Op het moment van schrijven zou ik volgens de planning al in het vliegtuig moeten zitten naar ons kikkerlandje, maar helaas ben ik nog niet helemaal klaar hier. Op dit moment is het monsoon seizoen losgebarsten. Dit betekend veel regen en onweer, waardoor er veel vluchten afgelast moeten worden. Deze week al heb ik 4 vluchten moeten cancelen. Lees de rest van dit bericht »